Followers

Friday, May 27, 2011

Akhirnya..

salam bloggerz..
akhirnya setelah 2 minggu berperang dengan peperiksaan untuk mid year exam..
setelah puas memerah otak untuk berfikir
setelah penat menghafal untuk ingat segala bagai formula
setelah sesak nafas untuk menghafal
akhirnya abis jua exam..
-
penat weh..dua minggu hadap buku...hafal benda tu ini...nasib la..
paling susah paper 2 Math..masya-Allah..rasa nak hantuk pala ni dekat dinding "almaklumlah duk tepi tingkap"\
sabr je la..
cikgu nak bagi saya fail ke??
budak2 yg memang dah cerdik math tu pun kata susah..nikan plak budak2 yg x seberapa ni..
-
-
dalam 2 minggu jawab exam tu dapat 2 berita yang sangat mengecewakan..
apa dia berita tu??

* BM paper 2 ada yang salah..
Lagi 2 hari nak abis exam...dok tengah baca buku sc utk exam p2 ni...adha tnya "wei korang BM yg komsas bhgian D mse exam hari tu wat watak apa?'
saya dengan syafiqah pun mejawab "Bushrah...asal"
adha "korang salah buat"...yang rabbi nak nagis rugi 10 markah macam tu jerk...masa exam sc otak fikir BM confirm fail punye la..hati dah x tenang macam sebelum adha tanya tu...
nasib baik p2 sc senang.

* DIA akan ke Mesir

DIA akan ke Mesir..sambung belajar dekat sana dalam course medic...balik TM nty jadi dok..
scholarship JPA..tersangat la pandai..kawan dia pun sama...tp kawan dia pi Jordan...JPA taja gak n buat medic gak...jauh sangat DIA nak pi...tapi berbaloi dengan apa yang dia dah usaha selama ni...SPM 9A+ 3A..tak dinafikan lagi dia memang budak cerdik pandai di samping pandai bertaranum..
tak setanding DIA..Dia terlalu pnadai...nak jadi dok jugak nak sambung dekat luar negara jgak...tapi confirm tak dapat.....hanya boleh doakan dia..selamat pergi dan selamat pulang sbgi seorang dok produk dari Mesir..
-
-
i want to cry when i get the news...rasa hancur gila hati...BM dari taget dapat A terus B...DIA akan jauh ke timur tengah nanti...
ok la..dah panjang sangat ni...esok update lagi..insya-Allah...sebab pak long and his family wanna to go Mekah buat umrah so nak pi hantar dia...

A/P : "pray for me to be success and become doctor like him"

2 comments:

Sam Tasha said...

sabar ye qas,hidup mmg mcm tuu...waktu cuti mesti die balik m'sia laaa...of course kite doakan,:)))

rina said...

lakot...sbr je kn sya..tu jerk yg leh kte wt..