Followers

Friday, August 05, 2011

Are you ready??

salam bloggerz...
nak update la blog di petang jumaat yang indah ni..cewah..
puasa macam mana..??
tak tinggal na...


Are you ready..??
ready untuk apa??
TRIAL PMR....

ada lagi seminggu untuk buat preparations untuk trial..
saya sangat takut..hehe..
exam yang baru ni pun...
hancus jerk result..
sebaba
banyak main..padan muka dekat diri sendiri..
target untuk trial ni 4A jerk dulu..
dah dapat 4A baru up skit...

macam mana budak2 MRSM..SBP tu belajar..laju jerk..faham jerk..ingat jerk apa yang dorang belajar...
pandai jerk dorang tu..
dengki..jeles...macam2 la..
nak jadi dok tapi sains..B..
math plak..masya-Allah..

cer cite macam mana nak dapat semua A...
key word dia..
WORK HARD...
saya tau tu
tapi ssaya tak tau nak work bahagian mana...mental ke..fizikal ke..??

macam mana nak lulus..macam mana nak masuk asrama..??
macam mana nak dapat 8A.."tak mungkin"
6A la paling busuk pun...
macam mana nak bagi pa n ma senyum sebab tengok anak dorang yang ke-6 ni dapat PMR bagus..menangis sebab gembira...

ramai budak nak trial..kalut dah la ni..
sebab risau..takut..macam nak pi perang..

nak salahkan siapa kalau fail???
kalau dapat markah cukup2 makan??
SALAHKAN DIRI SENDIRI...
sebab malas belajar...kan2..

so...apa lagi nak buat...kena la belajar..

A/P : "doakan saya berjaya"

2 comments:

Sam Tasha said...

insya Allah qas boleh buat,,be cool jgn stress2..kite doakan qas :)

rina said...

thanks sya..