Followers

Thursday, December 22, 2011

Alhamdulillah..syukur pada-Nya..result PMR ku ialah__

salam readers..
hari ni keputusan PMR keluar..
ya Allah nak pergi sekolah tadi kaki gementar..
"apa la keputusanku ya Allah??"-dalam hati..
-
keluar rumah tepat jam 11:25 pagi..
sampai sekola 11:30 pagi..
abang hantar pi sekolah dengan motor..dengan hujan rintik2 tu..*hujan rahmat
nak masuk dewan..
nampak my fren Fiqa..so kami pun masuk sesama..
masa tu dah nampak dah Ustazah Noraneez..yang dikerumuni classmate saya..
ustzh nampak terus panggil "Qasrina..meh sini amik result awak"
Q : "ustzh..kalau tak amik tak boleh ke??"
Ustzh : "apalah awak ni..nah amik ni"-sambil cari slip PMR saya..
Ustzh : "1,2,3,4,5.."-mengira
classmate : " Qas..gila pandai"
Q : terus pi kat ustzh amik result..
-

Denganh ini saya iaitu Nur Qasrina binti Ahmad Sarijuddin mendapat 5A 3B dalam Penilaian Menangah Rendah 2011 (PMR)

slip keputusn PMR

time tu rasa nak terbang jerk..seyes..rasa nak melompat jerk kat situ..
memang rasa nak terbang then cium ma n pa yang masa tu ada dekat Tesco Ampang selepas pergi JPN untuk buat I/C my younger sys..
balik telefon abang suruh amik..
masuk rumah konon2 buat muka sedih la..
alang n akak duk tanya dapat berapa??
jeng jeng jeng...*sambil keluarkan dari beg
akak terus sambar then dia kira..1,2,3,4,5..wah 5A 3B tu..
mereka gembira..ma n pa balik pun senyum jerk tengok slip tu..
mesej along yang ada kat tempat kerja sebab semalam dia balik kerja terus cakap"adik, sok dapat resultkan..dapat result terus telefon along"
then telefon pakcik yang dekat Damansara..telefon eyang (nenek)..haha..yang dekat kampungand the rest of my relatives la..
-
-
masa ma masak tengah hari *nasi goreng ayam..ma tengah goreng ayam sembang dengan ma..ma tanya pasal kengkawan yang lain dapat berapa then bagi tau..
ma kata "ha ni dah dapat result bagus..jf4 nanti jangan memain..target nak jadi doktor kan..so capai benda tu" saya pun menjawab "ok ma"
to my mom..i will be a doctor..u and pa will be the first one who will get treatment from me..soon
-
-
tak lupa jugak untuk kengkawan yang dapat result hari ni..
readers yang PMR sama dengan saya..yang padat keputusan hari ni jgak..congrats..
my fren punya result pun gempak2..
kepada yang dapat 8A, 7A, 6A..tahn iah ye..kepada yang dapat kurang A..boelh usaha..redha k..
lagi pun korang dah usahakan..

ok sampai sini je k..
salam readers

A/P : "saya 10x ganda gembira bila tengok orang lain gembira dengan kejayaan saya"

2 comments:

Shah Rizar Mohd Basir said...

bagus2.. belajar rajin2.. menuntut ilmu niat kerana allah yek

rina said...

wokeh...insya0Allah..